1. Cum alegem stilul fotografului?

În alegerea fotografului ar fi bine de ţinut cont de stilul lui.

Aici merge vorba atât despre creativitatea lui, cât şi de modul de prelucrare a pozelor.

Dacă doriţi ca pozele dvs. să nu arate demodate peste 5 ani, fiţi atenţi la clişeele folosite de către fotograf, dar şi la colorizare. O nuanțare naturală va păstra senzaţia unei poze actuale oricând, pe când o colorizare în verzui, sau sepia (poza învechită), sau albastru va ieşi din modă și peste câţiva ani vor da senzaţia de ceva demodat. Un alt aspect negativ pe care îl veţi simţi în urma unei colorizări nenaturale va fi atunci când veţi încerca să printaţi pozele. O fotografie verzuie, sau „decolorată” va arăta mult mai ciudat decât o fotografie în culori naturale.

La începuturile carierei mele am colaborat cu un fotograf în vârstă, care a lucrat toată viaţa lui la Oficiul Stării Civile. La capitolul creativitate acel fotograf era la nivelul vârstei sale, în schimb pozele de familie și cele de grup cu prietenii le-a executat perfect, fără să treacă cu vederea niciun invitat la ceremonie. Şi acest lucru prevalează într-un album final unor poze pseudo-creative care se demodează cu viteza luminii. În albumul de nuntă rudele şi prietenii au o valoare mult mai mare faţă de clişeele de „creatiff”.

De aceea, recomand să vă întâlniţi cu fotograful şi să cereţi să vedeţi câteva nunţi de la început până la sfârşit, să vă placă atât pozele creative, dar şi cele de la ceremonie, de la cununie şi de la sală. Nu vă lăsaţi prinşi în plasa unor portofolii în care sunt plasate câte două fotografii reuşite din fiecare nuntă.